Nestle i „Cocoa Plan“ podržavaju poljoprivrednike i omogućuju poboljšanje životnih uvjeta i kvalitetu žetve kako bi se osigurala bolja budućnost za kakao.

Naše konkretne akcije:

Osposobljavanje poljoprivrednika za uzgoj kakaa

U svrhu poboljšanja metoda uzgoja i proizvodnje kakaa, sudjelujemo u financiranju školovanja i obučavanja poljoprivrednika. Kroz 2013. Godinu 20.000 poljoprivrednika bilo je obučeno da se vodi najboljom i najodgovornijom poljoprivrednom praksom kako bi bili što učinkovitiji.

Doprinijeti poboljšanju plantaža kakaa

Milijun sadnica biljke kakaovca bilo je distribuirano poljoprivrednicima kroz 2013. godinu. Radi se o biljkama koje pružaju veću produktivnost i proizvodnju, izabrane procesom prirodne selekcije kako bi pružile što veći prinose i visoku kvalitetu kakaa.

Olakšati djeci pristup obrazovanju

Kakao je često glavni izvor prihoda za seoska gospodarstva u zemljama koje ga proizvode. Iz tog razloga, uspostavili smo suradnju i po pitanju teme školovanja djece i poboljšavanju njihovih životnih uvjeta kroz uzgoj kakaa. Plan je izgraditi 40 novih škola u Obali Bjelokosti do 2016. godine. 

Poboljšati kvalitetu kakaa

Radimo na poboljšavanju kvalitete kakaa pomoći jednostavnog i efikasnog lanca opskrbe.

Potvrda

Surađujemo sa UTZ Certified, neovisnom organizacijom, kako bi se osigurala održiva opskrba kakaa iz odgovornih i provjerenih izvora.