Fondant od čokolade

mali kolačićisrednje30 minutaZa 4 osoba

Priprema

1. Razbijte jaja u posudi i razmutite ih zajedno sa šećerom.

2. Rastopite čokoladu na pari i na kraju dodajte maslac, dobro promiješajte dok se maslac ne rastopi. Pustite da se malo ohladi i pomiješajte maslac i čokoladu sa jajima.

3. Dodajte prosijano brašno, kakao i mlijeko. Dobro promiješajte.

4. Premažite maslacem i posipajte brašnom 4 male posudice za souffle ili male limene kalupe, napunite smjesom i stavite 1 sat u zamrzivač.

5. Zagrijte pećnicu na 210°C.

6. Pecite ohlađene tortice 10-15 min dok se vanjski sloj ne speče, a sredina ostane mekana.

7. Ostavite da se malo ohlade u kalupu, a zatim ih izvadite i servirajte još tople sa tučenim slatkim vrhnjem.

Sastojci

3jaja

110 gšećera

100 gNestlé dessert Corsé 64%

90 g maslaca

35 g brašna

1žlica kakaa u prahu

1žlica mlijeka

Komentiraj