Zdrava i fina Nestlé čokoladna torta

tortesrednje45 minuta8

Priprema

Maline operite i dobro ocijedite, a čokoladu otopite na pari te ostavite da se hladi 5 minuta. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i ostavite sa strane. Maslac, šećer i vanilin šećer pjenasto izradite pomoću miksera. Dodajte jedno po jedno jaje i dalje miksajući na najvećoj brzini. Potom smanjite brzinu i u smjesu dodajte otopljenu čokoladu. Potom lagano umiješajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i na kraju nježno umiješajte maline.
Smjesu izlijte u okrugli kalup promjera 24 cm kojeg ste prethodno obložili papirom za pečenje. Zagladite površinu žlicom i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 170°C 25-30 minuta. Torta će se lagano dići tokom pečenja i na površini će se napraviti korica koja će kasnije, kako se torta bude hladila, malo popucati(to je sasvim normalno). S druge strane, torta iznutra još mora biti vlažna. Je li torta dobro pečena najbolje je provjeriti pomoću čačkalice. Ako ona izađe vlažna i ako na njoj ima malo smjese, to je upravo ono što tražimo. Pečenu tortu ohladite na sobnoj temperaturi, a zatim ju stavite u hladnjak na dva sata. Prije posluživanja pospite ju kakaom u prahu i ukrasite svježim malinama.

Sastojci

260 gNestlé Dessert Noir čokolade

170 gMaslaca

120 g Šećera

2Bourbon vanilin šećera

3 jaja

70 gOštrog brašna

1Žličica praška za pecivo

200 gSvježih malina

Komentiraj