Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite kalup za tortu sa maslinovim uljem I obložite stijenke sa masnim papirom.
Rastopite nasjeckanu čokoladu zajedno sa maslinovim uljem na pari. Ostavite da se malo ohladi.
U međuvremenu, tucite žumanjce sa šećerom dok ne postanu gusti I ne posvijetle. Umiješajte u...

pogledaj više

Prosijte brašno i kakao u prahu. Izmiksajte maslac sa šećerom u prahu. Dodajte žumanjac i umiješajte u maslac. Dodajte brašno sa kakaom u dva puta i miješajte dok se sve ne skupi u tijesto. Oblikujte tijesto u valjak, zamotajte u plastičnu foliju i stavite u hladnjak na 1-2 sata. Razrežite tijesto n...

pogledaj više

Zagrijte pećnicu na 180°C. Premažite maslacem kalup za tortu i obložite stijenke masnim papirom.
Napravite tijesto: Sa miskerom istucite maslac sa šećerom dok nije pjenast. Dodajte žumanjce, jedan po jedan, miješajući. Dodajte rastopljenu i ohlađenu čokoladu i rum i sve promiješajte.
U čistoj posu...

pogledaj više

Zagrijte pećnicu na 200°C.
Odvojite nekoliko oraha za posipanje na kraju i nasjeckajte ih na veće komadiće.
Sameljite orahe sa polovicom šećera u kuhinjskom robotu ili mlincu za kavu. Pomiješajte sa ostatkom šećera, brašnom, praškom za pecivo i soli. Dodajte maslac i utrljajte ga u brašno i orahe,...

pogledaj više

Na pari rastopite čokoladu i maslac s kavom.
Na pari tucite žumanjak, šećer (170 g), rum i vodu, 3 min dok smjesa ne postane pjenasta.
Zatim posudu uronite u drugu posudu s haldnom vodom i tucite dok se žumanjci ne ohlade i zgusnu.
Umiješajte čokoladnu smjesu u žumanjke.
Istucite bjela...

pogledaj više

Zagrijte pećnicu na 210°C.
Premažite maslacem jedan veći (24-26 cm) kalup za torte ili 6 manjih vatrostalnih posuda za soufflé ili lazanje.
Rastopite čokoladu na pari I kad je već skoro sasvim rastopljen, dodajte maslac I sve dobro izmiješajte. Maknite sa pare.
Odvojite žumanjce I bjelanjce. Tuci...

pogledaj više

Za umak:

Zagrijte vrhnje do vrenja i prelijte preko sitno nasjeckane čokolade. Ostavite oko 1 minutu a zatim dobro izmiješajte, dok se čokolada ne rastopi. Držite na toplom.

Za palačinke:

Prosijte kakao, brašno, šećer, sodu bikarbonu u veću zdjelu. Umiješajte u tu smjesu mlaćenicu, jaja, žu...

pogledaj više

Stavite maslac u manju posudu I pustite da se rastopi na na laganoj vatri. Kad počne ključati ostavite još minutu-dvije dok ne počne dobivati zlatnu boju. Maknite sa vatre I ostavite da se ohladi.
Nasjeckajte čokoladu na male kockice.
U zdjeli, izmješajte jaja, šećer, med, mlijeko, vanillin šećer ...

pogledaj više

Zagrijte pećnicu na 180°C. Obložite lim sa masnim papirom.
Rastopite maslac I čokoladu na pari I ostavite da se ohlade. Izmutite dobro jaja sa šećerom , dok nisu gusta I svijetla, a zatim ih umiješajte u čokoladu I maslac.
Prosijte brašno, kakao I prašak za pecivo zajedno u tu smjesu I dobro promi...

pogledaj više

Za tijesto:

Zagrijte pećnicu na 180°C.
Istucite bjelanjce sa šećerom i malo soli u čvrsti snijeg. U taj snijeg pažljivo umiješajte pistacije. Razmažite smjesu po limu obloženim masnim papirom ili po dnu 2 manja kalupa (od 18 ili 20 cm).
Pecite 10-12 minuta, dok nije suho na dodir. Ostavite da s...

pogledaj više